Προβλέψεις για το 2010 βασισμένες στην θεωρία των 5 στοιχείων

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Το 2010 είναι η χρονιά  του μεταλλικού τίγρη για τους Κινέζους. Δύο ισχυρά στοιχειά λοιπόν το μέταλλο ( λόγω χρονολογίας ) και το ξύλο ( λόγω ζώου ) συνθέτουν τα δεδομένα αυτής της χρονιάς. Καθώς τα δυο αυτά στοιχεία βρίσκονται στον καταστροφικό κύκλο των στοιχείων, σύμφωνα με την αντίληψη του fung – shui για την ακρίβεια το μέταλλο κόβει το ξύλο, μπορούμε να μιλήσουμε για μια συγκλονιστική, δραματική χρονιά. Συγκλονιστική γιατί το ξύλο θα φέρει μαζί του πολλές ελπίδες, στόχους για δημιουργία και ανάπτυξη, όρεξη για δουλειά. Το μέταλλο θα  πρόσθεση σε αυτά τη δύναμη την αντοχή που το χαρακτηρίζει, την ανάγκη για δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα όμως το ξύλο, σύμφωνα με την Κινεζική γνώση, είναι ένα στοιχειό που περιέχει μέσα του τον παράγοντα του θυμού ενώ το μέταλλο όπως ακριβώς ένα σπαθί, ένα όπλο, έχει την δύναμη να καταστρέφει.

ΓΙΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ SMS ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Ο τίγρης από την άλλη πλευρά ένα πανίσχυρο ζώο – σύμβολο στο fung- shui  κινητοποιεί τις απρόβλεπτες καταστάσεις, τους αστάθμητους παράγοντες. Κι επειδή είναι Τίγρης Γιανγκ ότι φέρνει, θα είναι γεμάτο ορμή, πάθος, ενέργεια. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά έχουμε μπροστά μας το πανόραμα της χρονιάς που έρχεται. Δραματική την χαρακτηρίσαμε στην αρχή γιατί θα  την σημαδέψουν οι μεγάλες ανατροπές. Ο ανθρώπινος παράγοντας αλλά και τα φυσικά στοιχειά θα δράσουν απρόσμενα και καταλυτικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρωταγωνιστήσουν οι κινητοποιήσεις για δικαιοσύνη και καλύτερες συνθήκες ζωής.  Σε κοινωνικό επίπεδο, ο συσσωρευμένος θυμός θα εκδηλωθεί σφοδρά και συγχρόνως θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση, επίσημα θα κηρυχθούν πόλεμοι ανάμεσα σε κράτη, αλλά και ανεπίσημα μέσα στις ίδιες τις αναπτυγμένες κοινωνίες θα ξεσπάσουν συγκρούσεις. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα αιφνιδιάσουν ξανά, ηγέτες θα γίνουν στόχοι δολοφονίας και η βία θα γίνει αναπόσπαστο στοιχείου του ακήρυχτου αυτού κοινωνικού  πολέμου. Από την άλλη ελπίδες θα γεννηθούν και η ανάγκη για ένα καλύτερο μέλλον θα ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν μοιάζει να είναι η καλύτερη εποχή για όσους φοβούνται τις ανατροπές, τις εκπλήξεις και νοιώθουν ασφαλείς προγραμματίζοντας και κανονίζοντας τη ζωή τους ας θυμηθούν ότι το αναπάντεχο, μπορεί να είναι καλό. Όλοι εσείς αφεθείτε λοιπόν στη μαγεία των καινούργιων καταστάσεων που θα γεννηθούν και πάρτε ότι θετικό έχουν να σας δώσουν. Μην τις φοβάστε : Αν είστε διατιθέμενοι να ζήσετε σε έναν κόσμο που αλλάζει, ότι κι αν συμβεί θα σας ανοίξει  καινούργιους δρόμους και είναι στο χέρι σας να τους περπατήσετε με αισιοδοξία, με αυτογνωσία, με πίστη  στον εαυτό σας και στις άξιες σας. Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε τον χάρτη των προβλέψεων και των προσδοκιών για τον καθένα σας παίρνοντας υπόψιν το στοιχείο της χρονιάς που γεννηθήκατε και όχι τον συνδυασμό του με το αντίστοιχο ζώο, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν πολύπλοκο και εξατομικευμένο.

Όσοι λοιπόν έχετε γεννηθεί δε χρονολογία που τελειώνει σε ( 0 ) και ( 1 ) ανήκετε στο στοιχείο του μετάλλου. Η χρονιά του Τίγρη όπως και η επόμενη θα είναι γενικά ευνοϊκή για σας. Επωφεληθείτε σε όλους τους τομείς κυρίως στα οικονομικά και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας σας. Όσοι θέλετε να κάνετε παιδί ξεκινήστε τις προσπάθειες σας τον καινούργιο χρόνο. Μην ξεχνάτε βέβαια τους αστάθμητους παράγοντες και καταστρώσετε τα εναλλακτικά σας σχέδια για την χρονιά που ακολουθει.

Όσοι έχετε γεννηθεί σε χρονιές που τελειώνουν σε ( 2 ) και ( 3 ) ανήκετε στο στοιχείο του νερού. Θα είστε επίσης ευνοημένοι και μάλιστα διπλά γιατί είστε σε αρμονία και με το μέταλλο και το ξύλο. Οπωσδήποτε βέβαια συχνά θα αισθανθείτε πως ακροβατείτε αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Η χρονιά που έρχεται θα ευνοήσει κυρίως τα ξεκινήματα τους νέους στόχους που θα ακουμπήσουν σε γερές βάσεις. Τα οικονομικά θα βελτιωθούν αλλά προσέξτε τον τομέα της επικοινωνίας με συνεργάτες και φίλους, εκεί πρέπει να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας.

Γεννημένοι σε χρονιές ξύλου που τελειώνουν σε  ( 4 ) και ( 5 ) θα αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις. Από τη μια το ξύλο θα τους γεμίζει ελπίδες και όρεξη για προσωπική ανάπτυξη, από την άλλη το μέταλλο θα βάζει εμπόδια.  Ας μην απογοητεύονται . Όσες δυσκολίες κι αν υπάρξουν θα καταφέρουν να τις ξεπεράσουν. Αρκεί να γίνουν πιο ευέλικτοι, να πλουτίζουν τις γνώσεις τους και να μην κοιτάνε πίσω τις αποτυχίες του παρελθόντος. Για πολλούς φίλους του ξύλου, όσο και αν φαίνεται περίεργο, το 2010 είναι η χρονιά που θα τους οδηγήσει στην κορυφή.

Η φωτιά είναι το μόνο στοιχείο που δεν φοβάται το μέταλλο αφού μπορεί να το λειώσει.  Το ξύλο πάλι  τη θρέφει και η ίδια το καταναλώνει. Έτσι ακριβώς και τα άτομα της φωτιάς (χρονιές σε 6 και 7) όντας αρκετά ευνοημένοι τα προηγούμενα χρόνια τώρα θα χρειαστεί να αποδείξουν πόσο διορατικοί, ικανοί και υπομονετικοί είναι. Είτε στον επιχειρηματικό τομέα είτε στην προσωπική τους ζωή θα έρθουν αντιμέτωποι με αναπάντεχες καταστάσεις, θα λάμψουν αλλά και θα κουραστούν, ας μην ξεχνούν ποτέ πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς.

Θα κλείσουμε με τις χρονιές της γης σε ( 8 ) και  ( 9 ). Οι φίλοι που ανήκουν στο στοιχείο αυτό είναι εκείνοι  που αρέσκονται στην σιγουριά και την ασφάλεια και δύσκολα νιώθουν άνετα με τις αλλαγές. Ίσως λοιπόν τους αναστατώσουν οι ανατροπές που θα τους φέρει ο Τίγρης και ο θυμός που είπαμε ότι κρύβει το ξύλο. Όμως αυτή τη χρονιά θα πάρουν πολλά μαθήματα αυτογνωσίας και κυρίως θα ωφεληθούν επειδή θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές που έρχονται. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό τόσο γρηγορότερα θα βάλουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Ας μιλήσουμε τώρα λίγο με όρους που αναφέρονται στο fung-shui του σπιτιού ή γενικά του χώρου όπου ζείτε. Περισσότερο ευάλωτοι στους αιφνιδιασμούς του Τίγρη θα είναι όσοι κατοικούν σε επίπεδα μέρη ή έχουν στα δεξιά του σπιτιού τους πεδιάδα ή λίμνη ( αφορά κυρίως  φίλους της επαρχίας ). Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να φυτέψουν χαμηλούς φράχτες στα δεξιά και ψηλά δέντρα στα αριστερά τους ή με κάθε τρόπο να συμβολίσουν ψηλότερο επίπεδο στην αριστερή πλευρά ( κοντάρια με σημαίες, φώτα με ανοδικό φωτισμό). Το  αριστερό και το δεξί προσδιορίζεται αν στέκεσαι στην πόρτα του σπιτιού και κοιτάς από μέσα προς τα έξω. Όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση, τώρα, η κυριαρχία του λευκού πιθανόν να ενεργοποιήσει τον μεταλλικό τίγρη στο σπίτι σας κυρίως αν πρόκειται για δυτικά δωμάτια. Γι αυτό κάντε μια αλλαγή και σπάστε τη μονοχρωμία του λευκού. Τέλος αν έχετε ομοιώματα ή αγάλματα αιλουροειδών σαν διακοσμητικά στο σπίτι σας, όσο συμπαθητικά κι αν είναι, καλό είναι να τα φυλάξετε αυτή τη χρονιά !!! Είναι πανίσχυρα σύμβολα τίγρεως και εύκολα την προσελκύουν !!!

Αστρολογικές προβλέψεις για το 2010 σύμφωνα με την θεωρία των 5 στοιχείων της Κινέζικης Αστρολογίας

Αστρολογικές προβλέψεις και ζώδια από την γνωστή Αστρολόγο ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ
 

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ 5 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ (ΚΥΒΕΛΗ)