Κολύμβηση

Το κολύμπι είναι η άσκηση που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα χωρίς να καταπονούνται τα οστά, οι μυς και οι αρθρώσεις αφού μέσα στο νερό δεν υπάρχει μεγάλη βαρύτητα. Είναι η καλύτερη άσκηση για όσους υποφέρουν από πόνους στη μέση και στα γόνατα ή θέλουν να αποκαταστήσουν κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων. Το κολύμπι είναι η τελειότερη αερόβια άσκηση γιατί βελτιώνει όχι μόνο την αντοχή αλλά ταυτόχρονα έχει την ίδια ευεργετική επίδραση στην ευλυγισία και τη δύναμη των μυών.

Μην περιμένετε να έρθει το καλοκαίρι για να ξεκινήσετε κολύμβηση. Γραφτείτε στην κοντινότερη πισίνα και κάντε κολύμβηση όλο το χρόνο. Πολλά γυμναστήρια περιλαμβάνουν μια πισίνα στον εξοπλισμό τους και έχουν και πολλά προγράμματα γυμναστικής μέσα στο νερό, που αν τα βρείτε, αξίζει να παρακολουθήσετε. Δεν είναι μόνο πολύ καλή άσκηση για το σώμα. Η επαφή με το νερό μας γεμίζει ευεξία, μας χαλαρώνει και διώχνει το στρες της καθημερινότητας. Το νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα. Το ιδανικότερο θα ήταν να μπορούσαμε να κολυμπάμε στη θάλασσα όλο το χρόνο, αλλά λόγω του κρύου είναι λίγο δύσκολο. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν και κολυμπάνε ακόμα και τους χειμερινούς μήνες στη θάλασσα, οι οποίοι δηλώνουν την θαυματουργή επίδραση που έχει στο σώμα αλλά και στην ψυχολογική τους κατάσταση.

Κολυμπώντας συστηματικά και αυξάνοντας τα χιλιόμετρα σταδιακά, βελτιώνετε την φυσική σας κατάσταση στο μέγιστο. Ξεκινήστε με κάποιον δάσκαλο, ο οποίος θα σας μάθει τις βασικές τεχνικές κολύμβησης και τον τρόπο που πρέπει να αναπνέετε για να μπορείτε να κολυμπάτε σε διάρκεια χωρίς να κουράζεστε εύκολα. Όλες οι τεχνικές κολύμβησης, έχουν την ίδια ευεργετική επίδραση στο σώμα.

Στη πισίνα, φορέστε ένα αθλητικό ολόσωμο μαγιό πάρτε μια μεγάλη πετσέτα μαζί σας και ένα ζευγάρι σαγιονάρες. Για τα μαλλιά φορέστε το ειδικό σκουφάκι για να τα προστατέψετε από το χλώριο της πισίνας. Απαραίτητα είναι και τα ειδικά γυαλιά κολύμβησης τα οποία θα σας βοηθήσουν να βλέπετε μέσα στο νερό και θα προστατέψουν τα μάτια σας. Πριν βουτήξετε, για λόγους καθαριότητας της πισίνας, απαραίτητα πρέπει να έχετε κάνει ντους, όπως επίσης και όταν βγείτε από αυτήν, κάντε ένα χλιαρό ντους για να ξεπλύνετε το σώμα σας από το χλώριο της πισίνας.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ